Wednesday, July 24, 2013

Puding Cocktail....pencuci mulut di bulan puasa...

Yummy...favorite ni....
Tersangatlah mudah nk buat benda ni...

Utk kastard:
1 cawan tepung kastard
4 cawan air
Gula secukup rasa
Garam secubit
Masak semua sampai likat berkilat
Keraskan, then potong la ikut suka...

Utk kuah:
1 tin susu cair
2 tin air (guna tin susu cair td)
Kalau saya, saya masukkan skali air dr buah dalam tin tu, cukupkan 2 tin susu cair td...
Gula secukup rasa
1 sudu tepung kastard (utk pekatkan kuah, kalau x nak letak pun takpe)
Esen vanilla skit....
Masak atas api perlahan sambil kacau...
Jgn masak lama sgt, nt susu tu cam pecah minyak kut...ye ea?? ...xtau nk describe camne..hahHa
Kejap je, nk kasi susu tu panas jap...
Then masuk 1 tin besar buahan dlm tin...nk masuk fresh fruit pun bleh...
Sejukkan n time nk makan letak ais skit...walawehhh...meleleh...hehee

0 comments:

 
design by suckmylolly.com